Sfintii Constantin si Elena

Sfintii Constantin si Elena, sfantul constantin, sfanta elena, sfintii imparati

Ce puteti gasi in aceasta categorie?

 • Acatistul Sfintilor Imparati Constantin si Elena

  Acatistul Sfintilor Imparati Constantin si Elena; Cel ce chipul Crucii stralucind pe cer mai mult decit soarele l-ai vazut si biruinta semnului Domnului bine ti-a descoperit, cu care intr-armindu-te pe toti vrajmasii i-ai biruit, acum si noua celor ce ne plecam genunchii inaintea icoanei tale, Sfinte Imparate Constantin, da-ne noua, impreuna cu buna ta maica, Imparateasa Elena, ajutor, celor ce cintam voua: Bucurati-va, parintii crestinilor!

 • Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena - Bariera Vergului

  Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena este situata in Piata Eudoxiu Hurmuzachi - Piata Muncii, la intersectia Soselei Mihai Bravu cu Bulevardul Basarabia, dar retrasa fata de aceasta in spatele unui spatiu plantat. Aceasta biserica este una dintre marile biserici ale Bucurestiului.

 • Constantin cel Mare si crestinismul

  Convertirea - Parerile istoricilor asupra lui Constantin cel Mare (306-337) sunt contradictorii. Biserica Ortodoxa il cinsteste ca Sfant, iar cea Romano-Catolica recunoaste ca e "mare". In schimb, protestantii si unii cercetatori profani vad in el doar un insemnat om politic, condus de interese personale si de stat, care a servit Biserica pentru a si-o aservi. Insa majoritatea istoricilor, dintre cei mai obiectivi, apreciaza favorabil pe Constantin cel Mare ca om de convingere religioasa.

 • Obiceiuri de Sfintii Constantin si Elena

  Obiceiuri de Sfintii Constantin si Elena; In ziua de 21 mai, la pomenirea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, in calendarul popular intalnim o sarbatoare adresata pasarilor de padure, numita Constandinu Puilor sau Constantin Graur. Se crede ca in aceasta zi, pasarile isi invata puii sa zboare.

 • Predica la Sfintii Constantin si Elena

  Predica la Sfintii Constantin si Elena a parintelui Parintele Sergiu Rosca. Sfintii Constantin si Elena au trait in urma cu aproape 1700 de ani si anume la inceputul veacului al IV-lea al erei noastre, primul, adica sfantul Constantin fiind imparat al Imperiului Roman, iar mama sa Elena a fost imparateasa, fiind sotia imparatului Constantiu Cloru.